Kopírování ovladačů pohonů bran Came a Nice

V této části našeho blogu, vám v krátkosti shrneme kopírování a spárování dálkových ovladačů s elektronikou pohonu u značek pohonů bran CAME a NICE.

 

Kopírování ovladačů pohonů NICE

Kopírování ovladačů NICE je možné udělat z původního již naprogramovaného ovladače na nový, ještě nenaprogramovaná ovladač. Je ale třeba být v blízkosti pohonu, jehož dálkové ovladače kopírujeme. kopírování probíhá v 3 bodech.

1. Vezmeme nový ovladač který otočíme tak, aby LED dioóda směřovala směrem vzhůru. Na ovladači potlačíme 1. tlačítko a držíme stisknuté 5-6 sekund. Následně tlačítko uvolníme.

2. Vezmeme původní ovladač (starý) a tlačítko č.1 stiskneme 3x za sebou asi v sekundových intervalech. Brána se v tomto případě nebude hýbat.

3. Znovu vezmeme nový ovladač a tlačítko č.1 potlačuje jednou a hned pustíme. Je třeba počkat 10 sekund, pokud si řídící jednotka uloží do displayi nový ovladač.

 Připravili jsme si pro vás také krátké video o kopírování ovladačů Nice. 

 

Spárování ovladačů s elektronikou

Provádí se pokud už nemáme ani jeden funkční ovladač a nový dálkový ovladač potřebujeme spárovat s řídící elektronikou uvnitř pohonu. Pro tento způsob jsou podstatné 2 body.

1. Dáme dolů kryt motoru nebo kryt elektroniky. Na rádiové kartě (SMXI, OXI ..) potlačíme tlačítko na 3-4 sekundy pokud led dioda nezačne svítit. Následně tlačítko uvolníme.

2. Vezmeme si nový dálkový ovladač, otočíme tak aby LED dioda směřovala směrem vzhůru a potlačíme na 3-4 sec. pokud LED dioda na rádiové kartě nezačne blikat. Následně tlačítko uvolníme a počkáme alespoň 10 sek pokud elektronika neuloží paměť.

 ________________________________________________________________________________________________________________________________

Kopírování ovladačů CAME

Kopírování ovladačů se provádí pokud máme k dispozici funkční ovladač který který už je spárován s bránou. U pohonů Came není potřeba být v blízkosti brány. Kopírování se provádí v 2 bodech.

1. Vezmeme nový ovladač na kterém potlačíme tlačítko č.1 a tlačítko č.2 vzájemně, pokud led dioda na ovladači nezačne rychle blikat. Následně tlačítka uvolníme.

2. Ovladače přiložíme k sobě a potlačíme tlačítka které chceme kopírovat a držíme stisknuté dokud LED dioda na novém ovladači nebude svítit. Kopírování je úspěšné. (Pláľ pro originální ovladače CAME rady TOP a TAM)

 

Spárování ovladačů s elektronikou

Provádí se pokud již nemáme k dispozici funkční ovladač. (Platí pro originální ovladače Came TOP a TAM)

1. Dáme dolů kryt motoru nebo kryt elektroniky. Potlačíme tlačítko CH1 na desce elektroniky a držíme stisknuté. LED začne blikat.

2. Vezmeme dálkové ovládání a za stálého držení tlačítka CH1, potlačíme tlačítko na dálkovém ovladači a držíme stisknuté 3-5 sec. Následně tlačítka uvolníme. Sladění je úspěšné.

 

Pokud si s kopírováním nebudete vědět rady ani po přečtení našich návodů, neváhejte nás kontaktovat.