Vybíráme pohon posuvné brány

Nevíte si poradit s výběrem pohonu posuvné brány? Máme pro Vás pár rad pro usnadnění.

HMOTNOST - V první řadě je třeba zjistit hmotnost brány na kterou se pohon bude montovat. Nejmenší pohony bran se používají do hmotnosti brány 400kg, větší jsou do 600kg a 800kg, mezi velké pohony bran zařazujeme pohony do 1200, 1800 a 2200kg nicméně je třeba si tam nechat určitou rezervu v případě námrazy a jiných vlivů. Obzvláště pozor pokud potřebujete pohon pro samonosnou bránu, kdy se doporučuje použít vždy o třídu vyšší motor. Při posuvné samonosné brány s hmotností 400kg doporučujeme použít pohon brány minimálně do 600kg.

PROVOZ - Je třeba vědět zda motor budete používat pouze privátní (běžný provoz) nebo např. ve firmě (intenzivní provoz). Pohony bran do 400kg se používají pouze na běžný provoz t.j.otvorenie max 2-3x / hod. Pro intenzivní provoz tzn otevření několik krát za hodinu doporučujeme motor pořádně předimenzovat protože v letním období se motor může přehřát a následně poškodit.

 FUNKCE - Pohony bran disponují různými funkcemi. Základní funkce jako např. zavření po určitém čase a síla motoru mají pohony CAME. Pohony Nice a Key těch funkcí mají mnohem více (částečné otevření, zpomalení, rozběh, síla ...). Více info v přiložených návodech u pohonu (v sekci ke stažení)

 

Na závěr je třeba ještě dodat, že pokud již v domácnosti nějaký pohon brány používáte (křídlová nebo garážová) doporučuje se zakoupit pohon stejné značky, kdy budete moci používat jeden ovladač k více branám. V opačném případě je nutné dokoupit externí přijímač.

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.